2013. augusztus 29., csütörtök

Meggyes süti

Nagyon finom, igazi házias sütemény. Kimondottan emiatt szoktam meggybefőttet eltenni. Amit különösen szeretek benne, hogy nem túl édes, általában a ˝nem vagyok sütis˝ ismerőseim is villámgyorsan tüntetik el egyik szeletet a másik után.



Hozzávalók:

a tésztához
  • 20 dkg liszt
  • 8 dkg porcukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 tojás
  • 10 dkg puha margarin

a krémhez
  • 0,5 l tej
  • 1 vaníliás pudingpor
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 kis pohár tejföl
  • 1 üveg meggybefőtt lecsepegtetve

a tetejére
  • a meggybefőtt leve
  • 2 csomag piros tortazselé
  • 4 evőkanál cukor

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Egy kb. 25 X 35 cm-es magasabb peremű tepsinek megfelelő méretűre nyújtjuk úgy, hogy pereme is legyen. 
A tejjel és a cukorral pudingot főzünk. Még forrón belekeverjük a tejfölt és a meggyet. Ráöntjük a tésztára, és együtt megsütjük. Ez kb. 30 perc 180 fokon. Akkor jó, ha a teteje elkezd kicsit színesedni, az nem baj, ha a közepét még teljesen lágynak, remegősnek találjuk.
Megvárjuk, amíg teljesen kihűl. A meggylevet vízzel fél liter folyadékká egészítjük ki, és a tortazselén található leírás szerint elkészítjük a zselét. Ráöntjük a sütire és legalább 1-2 órára a hűtőbe tesszük. (Egyébként is hűtőbe tartsuk, míg el nem fogy.)






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése