Hozzávalók:
a tésztához
- 20 dkg liszt
- 8 dkg porcukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 tojás
- 10 dkg puha margarin
a krémhez
- 0,5 l tej
- 1 vaníliás pudingpor
- 3 evőkanál cukor
- 2 kis pohár tejföl
- 1 üveg meggybefőtt lecsepegtetve
a tetejére
- a meggybefőtt leve
- 2 csomag piros tortazselé
- 4 evőkanál cukor
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Egy kb. 25 X 35 cm-es magasabb peremű tepsinek megfelelő méretűre nyújtjuk úgy, hogy pereme is legyen.
A tejjel és a cukorral pudingot főzünk. Még forrón belekeverjük a tejfölt és a meggyet. Ráöntjük a tésztára, és együtt megsütjük. Ez kb. 30 perc 180 fokon. Akkor jó, ha a teteje elkezd kicsit színesedni, az nem baj, ha a közepét még teljesen lágynak, remegősnek találjuk.
Megvárjuk, amíg teljesen kihűl. A meggylevet vízzel fél liter folyadékká egészítjük ki, és a tortazselén található leírás szerint elkészítjük a zselét. Ráöntjük a sütire és legalább 1-2 órára a hűtőbe tesszük. (Egyébként is hűtőbe tartsuk, míg el nem fogy.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése