Kivételesen egy gyorsételt ajánlok, ugyanis az elkészítéséhez zacskós alapot használtam, vagyis a hús pácolásához és az öntet ízesítéséhez bolti fűszerkeveréket . Amiért mégis megérdemel egy bejegyzést, egyrészt mert nagyon finom, másrészt mert házilag készült és remekül sikerült hozzá a tálaláshoz szükséges lepénykenyér. Mindenképpen felveszem a gyakran készítendő ételek listájára, és egészen biztosan kikísérletezem hozzá a fűszerkeveréket is. (Főleg azért, mert ez a zacskós alap tényleg csak a fűszereket tartalmazza, minden mást ugyanúgy hozzá kell tenni, ehhez képest horror drága.)
Hozzávalók:
- kb. 40 dkg csirkemell filé
- 1 Knorr Rafiniéria kebab alap paprikás dresszinggel
- 3 evőkanál majonéz
- 3 evőkanál ketchup
- 3 evőkanál olaj
A salátához:
- fél jégsaláta
- 2 paradicsom
- 1 zöldpaprika
- 1 lilahagyma
- 1 fél kígyóuborka
A lepénykenyérhez:
- 25 dkg liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál só
- 2 dl tej
- 1 evőkanál étolaj
A lepénykenyér hozzávalóit összegyúrjuk, alaposan kidolgozzuk, és 1 órát pihentetjük. 4 részre osztjuk és kb. 26 cm átmérőjű, vékony lapokat nyújtunk a gombócokból. Egy ilyen méretű serpenyőt felforrósítunk, és mindenfajta zsiradék nélkül kisütjük a lapokat: az egyik oldalát kb. 1 percig, a másikat fél percig sütjük. A tészta szépen felhólyagosodik és barna pöttyös lesz.
A tálaláshoz a tésztára halmozunk egy adag salátát, meglocsoljuk az öntettel, ráhalmozzuk a megsült fűszeres húscsíkokat, és összetekerjük a tésztát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése