2013. augusztus 19., hétfő

Kebap házi lepénykenyérrel



Kivételesen egy gyorsételt ajánlok, ugyanis az elkészítéséhez zacskós alapot használtam, vagyis a hús pácolásához és az öntet ízesítéséhez bolti fűszerkeveréket . Amiért mégis megérdemel egy bejegyzést, egyrészt mert nagyon finom, másrészt mert  házilag készült és remekül sikerült hozzá a tálaláshoz szükséges lepénykenyér. Mindenképpen felveszem a gyakran készítendő ételek listájára, és egészen biztosan kikísérletezem hozzá a fűszerkeveréket is. (Főleg azért, mert ez a zacskós alap tényleg csak a fűszereket tartalmazza, minden mást ugyanúgy hozzá kell tenni, ehhez képest horror drága.)

Hozzávalók:
  • kb. 40 dkg csirkemell filé
  • 1 Knorr Rafiniéria kebab alap paprikás dresszinggel
  • 3 evőkanál majonéz
  • 3 evőkanál ketchup
  • 3 evőkanál olaj

A salátához:
  • fél jégsaláta
  • 2 paradicsom
  • 1 zöldpaprika
  • 1 lilahagyma
  • 1 fél kígyóuborka

A lepénykenyérhez:

  • 25 dkg liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál só
  • 2 dl tej
  • 1 evőkanál étolaj
A tasakon található leírás szerint elkészítjük a húst és az öntet. A saláta hozzávalóit felaprítjuk (a paradicsomot érdemes kimagozni, nehogy eláztassuk vele a lepénykenyeret.)

A lepénykenyér hozzávalóit összegyúrjuk, alaposan kidolgozzuk, és 1 órát pihentetjük. 4 részre osztjuk és kb. 26 cm átmérőjű, vékony lapokat nyújtunk a gombócokból. Egy ilyen méretű serpenyőt felforrósítunk, és mindenfajta zsiradék nélkül kisütjük a lapokat: az egyik oldalát kb. 1 percig, a másikat fél percig sütjük. A tészta szépen felhólyagosodik és barna pöttyös lesz.



A tálaláshoz a tésztára halmozunk egy adag salátát, meglocsoljuk az öntettel, ráhalmozzuk a megsült fűszeres húscsíkokat, és összetekerjük a tésztát.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése