2013. augusztus 17., szombat

Görög gyümölcsleves

A fotó minőségéért előre elnézést kérek, sajnos elkövettem azt a hibát, hogy fehér tányérban tálaltam, így aztán nem mutat sehogy sem, de mindenkit biztosíthatok róla, hogy fantasztikusan finom, villámgyorsan és egyszerűen elkészíthető nyári levesről van szó. A zacskós görög gyümölcsleves ihlette, de sokkal finomabb és egészségesebb annál, megcsinálni viszont ugyanolyan egyszerű, és főzni sem kell.


Hozzávalók:

  • 1 l 100 %-os narancslé
  • 2 dl tejszín
  • 3 őszibarack v. nektarin
  • fél sárgadinnye
  • csipet fahéj
  • kevés cukor vagy édesítő ízlés szerint

A barackot és a dinnyét meghámozzuk és felkockázzuk. (A barackot legegyszerűbben úgy hámozhatjuk meg, hogy egy pillanatra nagyon forró vízbe mártjuk.) A narancslevet hidegen elkeverjük a tejszínnel, cukorral és a fahéjjal, hozzáadjuk a gyümölcsöt. Jól behűtve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése