Mióta a saját kertemben szedem a ribizlit, ez a dzsem minden nyáron elkészül. Egyáltalán nem vagyunk nagy lekvárfogyasztók, szinte kizárólag süteményekbe kerül. Ezt is elsősorban isler, esetleg linzerkarika sütése során használom fel. Egyébként nagyon egyszerűen elkészíthető, a legmacerásabb rész a ribizli leszedése. Intenzíven gyümölcsös, mintha ribizlit ennénk.
Hozzávalók:
- ribizli (jó érett legyen)
- cukor
- egy kevés citromsav
- dr. Oetker dzsemfix 3:1
A kipréselt levet lemérjük, és a dzsemfix csomagolásán található leírás szerint édesítjük, illetve elkészítjük.
A citromsavat (kb. 1 literhez egy kávéskanálnyit) még főzés előtt hozzákeverjük. Ettől sokkal szebb színe lesz a dzsemnek.
1 nap múlva fogyasztható, de jövő nyárig is eláll.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése