2013. június 20., csütörtök

Hétvégi luxusreggeli - epres ricottás palacsinta

A hétvégi ráérős reggeli számomra a hét egyik csúcspontja. Nem kell korán kelni, sietni, és direkt jó, ha olyan kiadós a reggeli, hogy csak délután 3 óra körül gondolunk újból evésre.Ezt a palacsintát eper és szeder szezonban készítem.



Hozzávalók:

25 dkg ricotta (a Tescoban szinte mindig kapható jó minőségű, tégelyes, elfogadható áron)
2 tojás
1,25 dl tej
10 dkg liszt
kevés cukor vagy édesítő
pici olaj

A tálaláshoz eper vagy szeder és vaníliás joghurt vagy vanília öntet.

A tojássárgáját a tejjel, ricottával, liszttel és a cukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a habbá vert tojásfehérjét.
Csöpp olajon teflonserpenyőben kicsi, pufók palacsintákat sütünk. Ha megsült, a tetejére gyümölcsöt halmozunk, és joghurttal vagy vaníliás öntettel meglocsoljuk.

(Nigella receptje nyomán)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése