Nálunk az első számú péksütemény. Reggelire, vacsorára bármikor jöhet. És ha felteszem a kérdést a férjemnek, mit süssek, rendszerint az a válasz, hogy pizzás csigát. Ráadásul egyszerűen és - ha a kelesztési időt leszámítjuk - gyorsan elkészíthető. Ha marad másnapra, darabonként 15 másodperc mikrózással frissé varázsolható.
Hozzávalók:
A tésztához
- 15 dkg natúr joghurt/kefír/író
- 1,5 dl tej
- 1 dl olaj
- 1 tojás
- 50 dkg liszt (nálam fele teljes kiőrlésű)
- 2 evőkanál cukor
- 1 csomag szárított élesztő
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 tubus pizzakrém
- kb. 15 dkg reszelt sajt
A tészta száraz hozzávalóit összekeverjük. A nedves hozzávalókkal együtt a kenyérsütőgépbe töltjük, dagasztjuk, kelesztjük. A megkelt tésztát kb. 40 x 35 cm-esre kinyújtjuk, megkenjük a pizzakrémmel, megszórjuk a sajt felével. Viszonylag szorosan feltekerjük, és éles késsel 12 darabra vágjuk. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe ültetjük, megszórjuk a reszelt sajttal. 180 fokos sütőben 18-20 perc alatt pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése