2013. június 11., kedd

Pizzás csiga




Nálunk az első számú péksütemény. Reggelire, vacsorára bármikor jöhet. És ha felteszem a kérdést a férjemnek, mit süssek, rendszerint az a válasz, hogy pizzás csigát. Ráadásul egyszerűen és - ha a kelesztési időt leszámítjuk - gyorsan elkészíthető. Ha marad másnapra, darabonként 15 másodperc mikrózással frissé varázsolható.

Hozzávalók:

A tésztához
  • 15 dkg natúr joghurt/kefír/író
  • 1,5 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 1 tojás
  • 50 dkg liszt (nálam fele teljes kiőrlésű)
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag szárított élesztő
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál sütőpor

  • 1 tubus pizzakrém
  • kb. 15 dkg reszelt sajt

A tészta száraz hozzávalóit összekeverjük. A nedves hozzávalókkal együtt a kenyérsütőgépbe töltjük, dagasztjuk, kelesztjük. A megkelt tésztát kb. 40 x 35 cm-esre kinyújtjuk, megkenjük a pizzakrémmel, megszórjuk a sajt felével. Viszonylag szorosan feltekerjük, és éles késsel 12 darabra vágjuk.  A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe ültetjük, megszórjuk a reszelt sajttal. 180 fokos sütőben 18-20 perc alatt pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése