2013. július 26., péntek

Sajtos cukkinikrémleves

Cukkinidömping van. Ilyenkor mindenhol kapható és olcsó, és annyi terem a kertekben, hogy az ismerősök is szívesen adnak kilószám. A felhasználási lehetősége gyakorlatilag végtelen. Minden lehet belőle: leves, főétel, köret, saláta, húspótló és sütemény. Az alábbi kimondottan egy kánikulára való pillekönnyű leves, akár hidegen is fogyasztható.




 Hozzávalók:
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kevés olaj
  • 50 dkg cukkini, hámozva, lereszelve
  • 1 leveskocka
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
  • 1 tömlős krémsajt
  • 5 dkg reszelt sajt
A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, a reszelt cukkinit. Felöntjük kb. fél liter vízzel, és a borssal, leveskockával ízesítve puhára főzzük. Levesszük a tűzről, és az aprított petrezselyemmel és a sajtokkal simára turmixoljuk. 1-2 perc alatt átforraljuk, és tetejét némi petrezselyemmel, esetleg bazsalikommal megszórva tálalhatjuk is.
Hidegen is finom!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése