Hozzávalók (2 személyre):
- 25 dkg krumpli (szerintem a sárga újkrumpli a legjobb hozzá)
- 25 dkg ceruzabab
- 25 dkg paradicsom (legjobb a koktélparadicsom, de a közönséges is jó)
- 5 dkg fekete olajbogyó
- 3 tojás
- 1 doboz hering/makréla/tonhalfilé (10-15 dkg töltőtömegű)
- 4-5 szardellafilé (az Aldiban szoktam venni, pici üvegben)
Az öntethez:
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál fehérbor
- 2 evőkanál vörösborecet
- pici bors
A krumplit héjastól megfőzzük, meghámozzuk, kihűtjük és felkarikázzuk. 8 perc alatt megfőzzük a tojást (én a krumpli mellé szoktam rakni a forró vízbe). A ceruzabab végeit levágjuk, enyhén sós vízben néhány perc alatt roppanósra főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, és falatnyi darabokra vágjuk. A paradicsomot és a tojást felkarikázzuk. Az olajbogyókat kettévágjuk. Apróra vágjuk a szardellafilét, falatnyi darabokra szedjük a lecsepegtetett halat.
A fentieket rétegesen szépen elrendezzük a tányéron, behűtjük. Az öntet hozzávalóit kis üvegben összerázzuk, tálalás előtt a salátára locsoljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése