Viszonylag ritkán készítem, mert a formázással el lehet piszmogni, de megéri a fáradtságot. A tésztája puha és foszlós, a meggy savanykás íze pedig remekül ellensúlyozza a csokis krém tömény édességét.
Hozzávalók:
a tésztához
- 60 dkg liszt (fele rétesliszt)
- 10 dkg cukor
- 2 dkg tejpor
- 4 teáskanál porélesztő
- 1 tojás
- 2 dl tej
- 1 dl víz
- 6 dkg olvasztott vaj
- kb. 5 evőkanál csokis mogyorókrém (pl. Nutella)
- 1 üveg magozott meggybefőtt v. kb 30 dkg friss magozott meggy
- 3 evőkanál olvasztott vaj
A tésztát 12 részre osztjuk, és mindegyikből 14 X 16 cm-es téglalapot nyújtunk.
Mindegyik téglalapot gondolatban három részre osztjuk. Az egyik szélső részt kb. 2 cm-es csikokra vágjuk. A középső részt megkenjük a csokis mogyorókrémmel (érdemes mikróban egy picit megolvasztani, hogy könnyebb legyen kenni). Kirakjuk meggyel. Ráhajtjuk először az ép szélső részt, összenyomkodjuk a végeit, majd ráhajtjuk a csíkokat.is. Elmondani ezt persze bonyolultabb, de a lenti képek mutatják, mennyire egyszerű.
Kb. fél órát kelesztjük. 190 fokos előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. Még forrón az olvasztott vajjal lekenjük.
Ötlet innen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése