A recept kedvenc gasztroblogomról származik. Nagyon mutatós, finom péksüti, és bár kicsit macerásabb a formázása, mint a sima kakaós csigának, megéri a fáradtságot. Viszont azt tapasztaltam, hogy sütés közben a mogyorókrém elveszíti jellegzetes mogyorós ízét, szerintem sima cukros-kakaós töltelékkel ugyanígy működik.
Hozzávalók:
a tésztához:
- 30 dkg liszt
- 5 dkg puha vaj
- 1,5 dl langyos tej
- 1 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tojássárgája
- 1-1,5 dkg friss élesztő
A tetejére:
- 1 tojássárgája
- 1 evőkanál tej
- csipet cukor
A tésztát kenyérsütőgépben dagasztjuk, majd duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, egyenként kinyújtjuk ovális
alakúra (kb. 3 mm vastagra), megkenjük a mogyorókrémmel. Átlósan
csíkokat vágunk bele, a hosszanti oldaláról feltekerjük, majd
turbánokat csavarunk/formázunk belőle.
Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, a tetejét lekenjük a tojás, tej, cukor keverékével, majd előmelegített 180 fokos sütőben kb. 10-12 percig sütjük.
Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, a tetejét lekenjük a tojás, tej, cukor keverékével, majd előmelegített 180 fokos sütőben kb. 10-12 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése