Hozzávalók:
a tésztához
- 30 dkg liszt (nálam most tönkölyliszt)
- 180 ml víz
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál só
- 12 g élesztő
- 1 evőkanál olívaolaj
kevés kukoricadara a pizzakő szórásához
a feltéthez
- 2 dkg vaj
- 2 dkg liszt
- 2 dl tej
- 3 evőkanál tejföl
- 1 heringfilé konzerv
- 1 marék olajbogyó
- 1 darabka póréhagyma
- kevés citromlé
- só, bors, fokhagyma, oregánó
- kb. 10 dkg sajt
A tészta hozzávalóiból kenyérsütő gép dagasztó programján tésztát dagasztunk. A kikapcsolt gépben duplájára kelesztjük.
Közben a sütőt a pizzakővel együtt maximum hőfokra (230 fok) felmelegítjük. Nagyon fontos, hogy a pizzakő is jól átforrósodjon.
A vajból, lisztből, tejből besamelt főzünk, fűszerezzük. Hozzákeverjük a tejfölt. A hagymát felszeljük, a halat leszűrjük, kisebb darabokra szedjük. Az olajbogyókat félbe vágjuk.
A tésztát kinyújtjuk. A forró pizzakövet óvatosan kiemeljük a sütőből, megszórjuk kukoricadarával. Ráigazítjuk a tésztát, a tejfölös besamellel megkenjük. Elrendezzük rajta a hagymát, haldarabokat, olajbogyót, a halra kevés citromlét csöpögtetünk. A sajtot ráforgácsoljuk (ne reszeljük!), és visszadugjuk a sütőbe. Kb. 15 perc alatt piros-ropogósra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése