Hozzávalók:
- 20 dkg száraz tészta (csőtészta, penne, farfalle vagy spagetti)
- 2 doboz halkonzerv (lehet paradicsomos vagy olajos, pl. hering, persze a tonhal a legfinomabb, csak szerintem túl drága)
- kevés olaj
- 1 közepes fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1-2 dl passzírozott paradicsom
- 1 csapott evőkanál oregánó
- 1 teáskanál cukor
- 3-4 evőkanál tejszín
- 6-8 dkg reszelt sajt
A tésztát bő sós vízben kifőzzük. Ha olajos halkonzervet használunk, leöntjük róla az olajat és ezen, ha paradicsomosat, akkor egy kevés olajon megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadjuk az áttört fokhagymát. Felöntjük a passzírozott paradicsommal és esetleg a halkonzervről leszűrt paradicsomszósszal (ilyenkor elég 1 dl passzírozott pari), fűszerezzük és összeforraljuk. A végén hozzáadjuk a cukrot, tejszínt és a villával óvatosan szétszedett haldarabokat.
Egy tűzálló tálat picit kiolajozunk, beleöntjük a tésztát, a szószt óvatosan hozzákeverjük, és megszórjuk a reszelt sajttal. Forró sütőben negyed óra alatt pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése