2013. november 6., szerda

Halas rakott tészta

Nagyon egyszerű, finom és gyors tésztaétel, a férjem nagy kedvence. Ráadásul a hal miatt még egészséges is!



Hozzávalók:

  • 20 dkg száraz tészta (csőtészta, penne, farfalle vagy spagetti)
  • 2 doboz halkonzerv (lehet paradicsomos vagy olajos, pl. hering, persze a tonhal a legfinomabb, csak szerintem túl drága)
  • kevés olaj
  • 1 közepes fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 1-2 dl passzírozott paradicsom
  • 1 csapott evőkanál oregánó
  • 1 teáskanál cukor
  • 3-4 evőkanál tejszín
  • 6-8 dkg reszelt sajt

A tésztát bő sós vízben kifőzzük. Ha olajos halkonzervet használunk, leöntjük róla az olajat és ezen, ha paradicsomosat, akkor egy kevés olajon megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadjuk az áttört fokhagymát. Felöntjük a passzírozott paradicsommal és esetleg a halkonzervről leszűrt paradicsomszósszal (ilyenkor elég 1 dl passzírozott pari), fűszerezzük és összeforraljuk. A végén hozzáadjuk a cukrot, tejszínt és a villával óvatosan szétszedett haldarabokat.
Egy tűzálló tálat picit kiolajozunk, beleöntjük a tésztát, a szószt óvatosan hozzákeverjük, és megszórjuk a reszelt sajttal. Forró sütőben negyed óra alatt pirosra sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése