2013. október 27., vasárnap

Mézes mustáros pulyka krumplifánkkal

Kevés munkával járó, gyors és nagyon finom vasárnapi ebéd. Ha igazán sietek, bolti krokettel szoktam tálalni, de ma kedvem és időm is volt a krumplifánk elkészítéséhez, és hát ezzel sokkal finomabb. Persze kellett hozzá az is, hogy Pöttyöt addig Apája ringassa, mert a vasárnapi ebédkészítést a fiatalúr általában nyűgösen viseli...



Hozzávalók:

  • 50 dkg pulyka apróhús
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 kisebb hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 1 dl fehérbor (esetleg víz)
  • 2 dl tejszín
  •  1 evőkanál magos mustár
  • 1 evőkanál étkezési keményítő

A pulykahúst kisujjnyi csíkokra vágjuk. 2 evőkanál olívaolajat a mézzel és a mustárral elkeverünk, és a húst minimum 1 órát pácoljuk benne. A maradék olajon megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát és átpirítjuk rajta a húst. A borral felöntjük, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Hozzáadjuk a magos mustárt és a tejszínt, és összeforraljuk. A keményítőt kevés vízzel elkeverjük, és besűrítjük vele az ételt.

Krumplifánk

25 dkg főtt krumpli áttörve
25 dkg liszt
2 dkg élesztő kevés tejben felfuttatva
1 tojássárgája
só, bors, őrölt szerecsendió

olaj a sütéshez

A fentieket összegyúrjuk, kinyújtjuk, és kicsi pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Forró olajban pirosra sütjük.
Nagyon finom, sajnos én önmagában is eleszegetném, ha nem kellene leadnom a terhesség alatt felszedett kilókat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése