A sok szénhidrátbomba után ez most tényleg egy szuper egészséges étel, de ennek ellenére nagyon finom. A férjemmel simán el tudjuk tüntetni az eredetileg 4 főre szóló adagot. Bevallom, a híres Waldorf saláta, ami ugye zeller, alma és dió, nekem egyáltalán nem jön be. A szárzeller viszont egészen más, nem olyan erősen, de azért jellegzetesen zellerízű, viszont a zellergumóval ellentétben lédús és ropogós, és szerencsére már a mi kisvárosunkban is stabilan kapható. Az almával, dióval, sajttal csodásan összeillik, a szőlő pedig hab a tortán...
Hozzávalók:
- 1 kisebb szárzeller (kb. 6-8 rúd, a belül levő rudak általában zsengébbek)
- 2 alma
- 1 marék dióbél
- 1 kisebb fürt szőlő
- 1 kisebb camembert sajt (125 g)
Az öntethez:
- 1 dl natúr joghurt
- 4 evőkanál majonéz
- 2 evőkanál száraz fehérbor v. 1 teáskanál fehérborecet
- só, bors
- 1 evőkanál aprított snidling (nekem most nem volt)
Az alma magházát kivágjuk, felkockázzuk. A szárzellert és a sajtot szintén felvágjuk kockákra, ha nagy szemű szőlőnk van, a szőlőszemeket is érdemes félbevágni. A diót száraz serpenyőben megpirítjuk. Mindezeket egy tálba rétegezzük. Az öntet hozzávalóit jól elkeverjük, és meglocsoljuk vele a salátát.
(A recept Lajos Mari salátáskönyvéből való, némi változtatással.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése